ŠAM KOCKE SA ŠLJIVAMA Podsećaju na šampitu, a tope se u ustima, oduševiće i one izbirljive
Mirisan i sočan kolač, za pravo uživanje.
Potrebno je:
Za testo:
- 200 g brašna
- 100 g hladnog putera
- 1 jaje
- 1 kašika šećera
- Prstohvat soli
- 1 kašika hladne vode
Za fil od šljiva:
- 500 g očišćenih zrelih šljiva
- 2 kašike šećera
- 1 kašika griza ili prezli
- prstohvat cimeta
Za šam:
- 4 belanca
- 200 g šećera
- prstohvat soli
- par kapi limunovog soka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Hladan puter umrvite u brašno, pa dodajte jaje, šećer, so i po potrebi malo vode. Umesite glatko testo pa ga razvucite u pleh obložen pek papirom i izbockajte viljuškom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Šljive pomešajte sa šećerom, grizom i cimetom. Nanesite ih preko polupečenog testa i vratite u rernu još 15 minuta. Zasebno belanca umutite sa prstohvatom soli. Dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne.Zatim dodajte par kapi limunovog soka. Preko pečenih šljiva rasporedite šam pa pecite još 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Prohlađen kolač prelijte karamel sosom.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)