BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 20 g kvasca
- 250 ml vode
- 100 g šećera
- 50 ml ulja
- prstohvat soli
Za fil:
- 200 g mlevenog maka
- 5 kašika šećera
- 2 kašike margarina
- vrela voda
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, kvasac, šećer, so i ulje. Postepeno dodajte i brašno, pa zamesite glatko testo. Podelite testo na 4 dela. Zasebno pomešajte mak sa šećerom. Sipajte malo vrele vode, pa umešajte margarin. Dobro sjedinite. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo u oblik pravougaonika. Urolajte u oblik štrudle, pa premažite uljem. Pecite štrudlu 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pustite da se štrudla prohladi, pa je secite.
Možda vas zanima:
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Ukus tradicije i toplina doma u svakom zalogaju
Mirisna i sočna, nema joj ravne.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Uz šoljicu kafe, za jutro koje se pamti
Zamirisaće cela kuća.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)