BUREK SA MESOM OD GOTOVIH KORA Kad ga jednom probate zaboravićete na pekaru
Mirisan i slasan, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 500 g gotovih kora
- 700 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 5 jaja
- 2 čaše kisele pavlake
- 2 čaše kisele vode
- so
- biber
- kašikica suvog biljnog začina
- seckan peršunov list
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Propržite sitno seckan crni luk pa dodajte meso,so,biber,peršun,suvi biljni začin.Poređajte kore u pleh obložen pek papurom prvo sloj kora pa sloj mesa. Zatim isecite burek na kocke. U jednoj posudi umutite 5 jaja,kiselu pavlaku, malo soli i kisele vode i prelijte po bureku.Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BOSANSKI BUREK SA MESOM RAJ ZA NEPCA Jednom kad ga probate zaboravite na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BOSANSKI BUREK SA MESOM Zahvaljujući ovom triku uvek ispadne hrskav i slasan
Na kraju pečenja burek poprskajte mineralnom vodom i vratite još 10 minuta u ugašenu rernu, to će mu dati hrskavost.
SLASNI BUREK SA MLEVENIM MESOM Pravi raj za nepca, uzećete parče više
Sočan i slasan, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)