BUREK SA MESOM OD GOTOVIH KORA Kad ga jednom probate zaboravićete na pekaru
Mirisan i slasan, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 500 g gotovih kora
- 700 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 5 jaja
- 2 čaše kisele pavlake
- 2 čaše kisele vode
- so
- biber
- kašikica suvog biljnog začina
- seckan peršunov list
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Propržite sitno seckan crni luk pa dodajte meso,so,biber,peršun,suvi biljni začin.Poređajte kore u pleh obložen pek papurom prvo sloj kora pa sloj mesa. Zatim isecite burek na kocke. U jednoj posudi umutite 5 jaja,kiselu pavlaku, malo soli i kisele vode i prelijte po bureku.Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BOSANSKI BUREK SA MESOM RAJ ZA NEPCA Jednom kad ga probate zaboravite na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BOSANSKI BUREK SA MESOM Zahvaljujući ovom triku uvek ispadne hrskav i slasan
Na kraju pečenja burek poprskajte mineralnom vodom i vratite još 10 minuta u ugašenu rernu, to će mu dati hrskavost.
SLASNI BUREK SA MLEVENIM MESOM Pravi raj za nepca, uzećete parče više
Sočan i slasan, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)