BUREK SA MESOM OD GOTOVIH KORA Kad ga jednom probate zaboravićete na pekaru
Mirisan i slasan, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 500 g gotovih kora
- 700 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 5 jaja
- 2 čaše kisele pavlake
- 2 čaše kisele vode
- so
- biber
- kašikica suvog biljnog začina
- seckan peršunov list
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Propržite sitno seckan crni luk pa dodajte meso,so,biber,peršun,suvi biljni začin.Poređajte kore u pleh obložen pek papurom prvo sloj kora pa sloj mesa. Zatim isecite burek na kocke. U jednoj posudi umutite 5 jaja,kiselu pavlaku, malo soli i kisele vode i prelijte po bureku.Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BOSANSKI BUREK SA MESOM RAJ ZA NEPCA Jednom kad ga probate zaboravite na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BOSANSKI BUREK SA MESOM Zahvaljujući ovom triku uvek ispadne hrskav i slasan
Na kraju pečenja burek poprskajte mineralnom vodom i vratite još 10 minuta u ugašenu rernu, to će mu dati hrskavost.
SLASNI BUREK SA MLEVENIM MESOM Pravi raj za nepca, uzećete parče više
Sočan i slasan, prste da poližete.
SJENIČKA GIBANICA MEKANA KAO DUŠA Savršena vruća, a biće super i prekosutra
Služite toplu, uz jogurt ili kiselo mleko.
DINSTANI GRAŠAK ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Ukusa kao iz najboljeg restorana
Samo dodajte ribu ili prilog po želji.
POSNI KOLAČ PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Ukusom bolji od svake torte
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KINESKA SALATA RASPAMETILA DOMAĆICE NA MREŽAMA Polizaćete i tanjir
Savršena za slavu.
DOMAĆE ŠAPICE PO TETA SAVKINOM RECEPTU Što duže stoje to su još ukusnije
Tope se u ustima, a najbolje idu uz šoljicu kafe.
Komentari (0)