PUŽIĆI SA MAKOM SAVRŠENO IDU UZ KAFU Mekani i vazdušasti, a prepuni sočnog fila
Mekani i mirisni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za testo:
- 600 g brašna
- 150 g šećera
- 10 g soli
- 1 kesica suvog kvasca
- 100 g putera
- oko 250 ml toplog mleka
- 2 jaja
- 2 kašičice cimeta
Za punjenje:
- 400 g mlevenog maka
- 150 g šećera
- 50 g putera
- 200 ml mleka
- 2 kašike marmelade od kajsije
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kvasac, šećer, so i cimet. Zatim pripremite toplo mleko i dodajte puter u njega. Sve sastojke pomešajte pa dodajte pripremljeno mleko i puter. Dodajte jaja uz mešanje, pa zamesite testo u loptu. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da naraste. Promešajte još jednom pa ostavite da sve naraste. Napravite fil u međuvremenu. U šerpu sipajte mleko pa dodajte puter i kuvajte, na tihoj vatri. U zasebnoj posudi sjedinite mak sa šećerom pa ga prelijte mlekom i otopljenim puterom. Umešajte marmeladu od kajsija i mešajte, sve dok ne dobijete homogenu smesu. Promešajte testo još jednom i podelite na dva jednaka dela. Zatim ga razvucite na debljinu od jednog centimetra pa premažite filom. Testo pažljivo prevucite sa podmazane na praznu stranu, pa stavite malo brašna na nož kako se fil ne bi lepio pri sečenju. Isecite rolat na kolutove širine oko dva centimetra.Poređajte pužiće u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Na kraju ih pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
BUNAR KIFLICE SE TOPE U USTIMA Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
CIMET ROLNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mekane i mirisne, a tope se u ustima
Super idu uz šoljicu kafe.
ROLNICE SA MAKOM BOLJE NEGO IZ PEKARE Poćiće vam voda na usta
Mirisne i sočne, nećete moći da prestanete da jedete.
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA A savršeno idu uz šoljicu kafe
Samo dodajte nadev po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)