PUŽIĆI SA MAKOM SAVRŠENO IDU UZ KAFU Mekani i vazdušasti, a prepuni sočnog fila
Mekani i mirisni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za testo:
- 600 g brašna
- 150 g šećera
- 10 g soli
- 1 kesica suvog kvasca
- 100 g putera
- oko 250 ml toplog mleka
- 2 jaja
- 2 kašičice cimeta
Za punjenje:
- 400 g mlevenog maka
- 150 g šećera
- 50 g putera
- 200 ml mleka
- 2 kašike marmelade od kajsije
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kvasac, šećer, so i cimet. Zatim pripremite toplo mleko i dodajte puter u njega. Sve sastojke pomešajte pa dodajte pripremljeno mleko i puter. Dodajte jaja uz mešanje, pa zamesite testo u loptu. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da naraste. Promešajte još jednom pa ostavite da sve naraste. Napravite fil u međuvremenu. U šerpu sipajte mleko pa dodajte puter i kuvajte, na tihoj vatri. U zasebnoj posudi sjedinite mak sa šećerom pa ga prelijte mlekom i otopljenim puterom. Umešajte marmeladu od kajsija i mešajte, sve dok ne dobijete homogenu smesu. Promešajte testo još jednom i podelite na dva jednaka dela. Zatim ga razvucite na debljinu od jednog centimetra pa premažite filom. Testo pažljivo prevucite sa podmazane na praznu stranu, pa stavite malo brašna na nož kako se fil ne bi lepio pri sečenju. Isecite rolat na kolutove širine oko dva centimetra.Poređajte pužiće u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Na kraju ih pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
BUNAR KIFLICE SE TOPE U USTIMA Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
CIMET ROLNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mekane i mirisne, a tope se u ustima
Super idu uz šoljicu kafe.
ROLNICE SA MAKOM BOLJE NEGO IZ PEKARE Poćiće vam voda na usta
Mirisne i sočne, nećete moći da prestanete da jedete.
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA A savršeno idu uz šoljicu kafe
Samo dodajte nadev po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)