PUŽIĆI U PARADAJZ SOSU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, nećete moći da prestanete da jedete
Zasitno i preukusno jelo.
Potrebno je:
- 3 tikvice
- 100 g pršute
- 200 g kačkavalja
- 200 ml kisele pavlake
- 500 ml paradajz sosa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- bosiljak, sveži listovi po ukusu
- maslinovo ulje po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Isecite tikvice na tanke šnite pa posolite i ostavite da puste vodu.Obrišite ih papirnim ubrusom pa premažite uljem i ispecite na tiganju, sa obe strne. Zatim premažite svaku tikvicu kašičicom pavlake, pa dodajte šunku, kačkavalj i urolajte. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. U tiganju na ulju prodinstajte crni luk pa dodajte seckani beli luk, sipajte sok od paradajza, posolite i pustite da se na tihoj vatri krčka 10 minuta. Sipajte sos od paradajza u posudu za pečenje. Poređajte urolane tikvice. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Na kraju pospite listovima svežeg bosiljka.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)