PUŽIĆI U PARADAJZ SOSU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, nećete moći da prestanete da jedete

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Zasitno i preukusno jelo.

pužići u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 tikvice
  • 100 g pršute
  • 200 g kačkavalja
  • 200 ml kisele pavlake
  • 500 ml paradajz sosa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • bosiljak, sveži listovi po ukusu
  • maslinovo ulje po potrebi

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Isecite tikvice na tanke šnite pa posolite i ostavite da puste vodu.Obrišite ih papirnim ubrusom pa premažite uljem i ispecite na tiganju, sa obe strne. Zatim premažite svaku tikvicu kašičicom pavlake, pa dodajte šunku, kačkavalj i urolajte. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. U tiganju na ulju prodinstajte crni luk pa dodajte seckani beli luk, sipajte sok od paradajza, posolite i pustite da se na tihoj vatri krčka 10 minuta. Sipajte sos od paradajza u posudu za pečenje. Poređajte urolane tikvice. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Na kraju pospite listovima svežeg bosiljka.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading