MAFINI SA ŠUNKOM I SIROM Gotovi za pola sata a nema ko će im odoleti
Mirisni i sočni.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 jajeta
- 150 ml mleka
- 100 ml ulja
- 150 g šunke, isečene na kockice
- 100 g rendanog sira (npr. kačkavalj ili trapist)
- so
- biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte malo soli i bibera. Zasebno umutite jaja sa mlekom i uljem. U brašno sipajte tečne sastojke i brzo promešajte. Zatim dodajte šunku, rendani sir i začine. Polako promešajte da se sastojci ravnomerno rasporede. Napunite kalupe za mafine obložene papirnim korpicama do 3/4 visine.Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
CARSKI MAFINI Ukusni i zasitni, savršeni za doručak ili užinu
Najbolje služite uz jogurt ili salatu.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)