MAFINI SA ŠUNKOM I SIROM Gotovi za pola sata a nema ko će im odoleti
Mirisni i sočni.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 jajeta
- 150 ml mleka
- 100 ml ulja
- 150 g šunke, isečene na kockice
- 100 g rendanog sira (npr. kačkavalj ili trapist)
- so
- biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte malo soli i bibera. Zasebno umutite jaja sa mlekom i uljem. U brašno sipajte tečne sastojke i brzo promešajte. Zatim dodajte šunku, rendani sir i začine. Polako promešajte da se sastojci ravnomerno rasporede. Napunite kalupe za mafine obložene papirnim korpicama do 3/4 visine.Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
CARSKI MAFINI Ukusni i zasitni, savršeni za doručak ili užinu
Najbolje služite uz jogurt ili salatu.
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)