RIŽOTO SA PARADAJZOM NA MEDITERANSKI NAČIN Lagano jelo koje se lako i brzo pravi

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

rižoto sa paradajzom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g paradajza iz konzerve
  • 300 g svežeg paradajza (može zamrznut)
  • 250 g pirinča za rižoto
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike putera
  • 4 kašike parmezana
  • 1 kocka za supu od povrća
  • 2 kašike lista ruzmarina
  • 2 kašike lista bosiljka

Priprema:

Paradajz iseckajte pa izblendajte u blenderu. U litri vode rastvorite kocku supe, pa polovinu dodajte u blender. Ostatak supe sipajte u šerpu, polako da provri. U dubokoj šerpi zagrejte ulje sa puterom, pa dodajte seckani crni luk i dinstajte 7 minuta. Onda umešajte sitno seckan beli luk i ruzmarin, pa promešajte i dodajte pirinač. Pržite minut na tihoj vatri, pa polako dodajte vruću supu s paradajzom.Nakon 20 ak minuta, dobićete kremast rižoto. Poklopite i pustite da malo stoji. Na kraju, promešajte, dodajte bosiljak i pospite parmezanom.
 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading