RIŽOTO SA PARADAJZOM NA MEDITERANSKI NAČIN Lagano jelo koje se lako i brzo pravi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 400 g paradajza iz konzerve
- 300 g svežeg paradajza (može zamrznut)
- 250 g pirinča za rižoto
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike putera
- 4 kašike parmezana
- 1 kocka za supu od povrća
- 2 kašike lista ruzmarina
- 2 kašike lista bosiljka
Priprema:
Paradajz iseckajte pa izblendajte u blenderu. U litri vode rastvorite kocku supe, pa polovinu dodajte u blender. Ostatak supe sipajte u šerpu, polako da provri. U dubokoj šerpi zagrejte ulje sa puterom, pa dodajte seckani crni luk i dinstajte 7 minuta. Onda umešajte sitno seckan beli luk i ruzmarin, pa promešajte i dodajte pirinač. Pržite minut na tihoj vatri, pa polako dodajte vruću supu s paradajzom.Nakon 20 ak minuta, dobićete kremast rižoto. Poklopite i pustite da malo stoji. Na kraju, promešajte, dodajte bosiljak i pospite parmezanom.
Možda vas zanima:
KREMASTI RIŽOTO SA TUNJEVINOM Posno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Ručak u kome će uživati cela porodica.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SAVRŠEN PIRINAČ Dodajte ovu namirnicu i neće biti lepljiv već rastresit
Potrebna je samo jedna namirnica, a pirinač će biti savršen.
TRIK ZA KUVANJE PIRINČA Neće biti prekuvan niti će se zrnca lepiti, a tako je jednostavno
Iako mnoge domaćice misle da je tajna u dolivanju ulja u vodu, u pitanju je nešto sasvim drugo.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)