RIŽOTO SA PARADAJZOM NA MEDITERANSKI NAČIN Lagano jelo koje se lako i brzo pravi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 400 g paradajza iz konzerve
- 300 g svežeg paradajza (može zamrznut)
- 250 g pirinča za rižoto
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike putera
- 4 kašike parmezana
- 1 kocka za supu od povrća
- 2 kašike lista ruzmarina
- 2 kašike lista bosiljka
Priprema:
Paradajz iseckajte pa izblendajte u blenderu. U litri vode rastvorite kocku supe, pa polovinu dodajte u blender. Ostatak supe sipajte u šerpu, polako da provri. U dubokoj šerpi zagrejte ulje sa puterom, pa dodajte seckani crni luk i dinstajte 7 minuta. Onda umešajte sitno seckan beli luk i ruzmarin, pa promešajte i dodajte pirinač. Pržite minut na tihoj vatri, pa polako dodajte vruću supu s paradajzom.Nakon 20 ak minuta, dobićete kremast rižoto. Poklopite i pustite da malo stoji. Na kraju, promešajte, dodajte bosiljak i pospite parmezanom.
Možda vas zanima:
KREMASTI RIŽOTO SA TUNJEVINOM Posno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Ručak u kome će uživati cela porodica.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SAVRŠEN PIRINAČ Dodajte ovu namirnicu i neće biti lepljiv već rastresit
Potrebna je samo jedna namirnica, a pirinač će biti savršen.
TRIK ZA KUVANJE PIRINČA Neće biti prekuvan niti će se zrnca lepiti, a tako je jednostavno
Iako mnoge domaćice misle da je tajna u dolivanju ulja u vodu, u pitanju je nešto sasvim drugo.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)