FETA PASTA Recept koji je odmah usijao društvene mreže, savršen spoj jednostavnosti i neodoljivosti
Kremasta i zasitna, i dupla mera će biti malo.
Potrebno je:
- 250 g feta sira
- 300 g čeri paradajza
- 3 čena belog luka
- 300 g paste
- maslinovo ulje
- origano
- bosiljak
- timijan po ukusu
- so
- biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U pleh obložen pek papirom stavite fetu u sredinu, a oko nje poređajte čeri paradajz. Dodajte seckani beli luk i začine. Zatiim obilno prelijte maslinovim uljem. Pecite oko pola sata, u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja, pa malo vode od kuvanja ostavite sa strane. Gotovi sir viljuškom izgnječite sa paradajzom da dobijete kremasti sos.Sjedinite pastu sa sosom i vodom. Na kraju, pospite svežim bosiljkom.
Možda vas zanima:
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
BRZA PASTA SA TUNJEVINOM Biće na stolu za 15 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremasta i sočna, bićete siti satima.
CRVENA PASTA Duh Italije u svakom zalogaju, ukućani će stajati u redu za još
Svaki zalogaj miluje nepca.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)