MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa lešnicima i voćem

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Raskošna poslastica ulepšaće svaku svečanu trpezu.

moskva šnit
Shutterstock

Potrebno je:

Kore:

  • 12 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 300 g mlevenih oraha
  • 3 kašike brašna

Fil:

  • 12 žumanaca
  • 500 g šećera
  • 250 g putera
  • 250 g slatke pavlake
  • 500 g očišćenih višanja iz kompota (ili odleđenih)
  • 1 manja konzerva kompota od ananasa
  • 200 g pečenog lešnika ili badema

Priprema:

Kore: Belanca sa šećerom umutite u čvrst sneg. Umešajte orahe i brašno. Podelite na tri dela i ispecite kore u podmazanom plehu, u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Fil: Penasto umutite žumanca sa šećerom i skuvajte na pari. Kada se krem zgusne, sklonite i pustite da se ohladi, pa dodajte penasto umućen puter i posebno umućenu slatku pavlaku. Višnje ocedite, ananas iseckajte na komadiće. Kore filujte kremom, poređajte voće i pospite seckane pečene lešnike ili bademe. Treću koru nafilujte kremom i pospite lešnicima ili bademom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading