LEŠNIK TORTA BEZ PALJENJA RERNE Recept Anje Mit raspametio domaćice, po ukusu joj nema ravne
Poznata glumica Anja Mit uživa u trudničkim danima, a jednom prilikom podelila je recept za neodoljivu keks tortu. Savršena za vrele, letnje dane jer nema paljenja rerne, a svaki zalogaj je raj za nepca.
Alo/Masanori Jošida
Potrebno je:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 ml kisele pavlake
- 150 g šećera
- 150 g čokolade
- 100 g mrvljenog keksa
- 100 g mlevenog lešnika
- voće po želji
Priprema:
U jednoj posudi umutite slatku pavlaku pa dodajte šećer i kiselu pavlaku. Čokoladu otopite. U kalup sipajte 1/3 smese sa pavlakom pa prelijte polovinom otopljene čokolade i polovinom keksa i lešnika. Dodajte 2/3 pavlake, pa opet čokoladu, lešnik i keks i na kraju ostatak pavlake. Ostavite tortu preko noći u zamrzivaču. Dekorišite tortu voćem po želji.
Možda vas zanima:
PESAK TORTA ZA SVE PRILIKE Pravi se maltene sama, a dobićete brojne pohvale
Kremasta i lagana, uzećete parče više.
LEŠNIK TORTA ZA LETNJE ROĐENDANE Sastojci se samo pomešaju i peku, a dobićete brojne pohvale
Neodoljiva, a jednostavna.
ŠEHEREZADA TORTA Nepečena poslastica koja svakim zalogajem budi bajku iz 1001 noći
Slatka i jednostavna za pripremu, za sve prilike.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)