VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

vranjanska pita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 4 crvene paprike
  • 300 g sira
  • 3 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • so, biber

Priprema:

Ispecite paprike u rerni dok ne omekšaju, pa ih oljuštite i očistite od semena. Iseckajte paprike na sitne komadiće. U činiji izmešajte sir, jaja, jogurt, ulje, so i biber, pa dodajte paprike. Nauljite pleh i stavite jednu koru, premažite smesom, pa ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i smesu. Zadnju koru premažite uljem. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30-35 minuta dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi pre nego što je isečete i poslužite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading