VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 4 crvene paprike
- 300 g sira
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- so, biber
Priprema:
Ispecite paprike u rerni dok ne omekšaju, pa ih oljuštite i očistite od semena. Iseckajte paprike na sitne komadiće. U činiji izmešajte sir, jaja, jogurt, ulje, so i biber, pa dodajte paprike. Nauljite pleh i stavite jednu koru, premažite smesom, pa ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i smesu. Zadnju koru premažite uljem. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30-35 minuta dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi pre nego što je isečete i poslužite.
Možda vas zanima:
ZLATNA PITA SA PAPRIKAMA Hrskava spolja, sočna iznutra, pravo čudo u tepsiji
Nestaće sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA SA PAPRIKAMA Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, nema joj ravne
Sočna i slasna, pravićete stalno.
PITA SA TIKVICAMA I MESOM ZA VEČERU KOJA SE PAMTI A gotova očas posla
Služite toplu sa jogurtom.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)