NJOKE SA RIBOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Kačkavalj se topi u ustima, i dupla mera će biti malo

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Kremasto i slasno jelo.

njoke sa ribom
Shutterstock

Potrebno je:

Za fil:

  • 300 g fileta bele ribe
  • 150 g dimljene ribe
  • 1 struk praziluka
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml mleka
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike putera
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić po ukusu
  • peršun

Za preliv:

  • 400 g njoka
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • maslinovo ulje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Puter otopite u tiganju, pa dodajte praziluk i šargarepu i kratko propržite. Onda dodajte sitno seckani beli luk. Dodajte brašno, pa postepeno dodajte mleko, uz stalno mešanje, sve dok ne dobijete kremasti sos. Umešajte seckanu ribu i dimljenu ribu pa posolite, pobiberite i začinite.Zatim kuvajte. 5-7 minuta dok se riba ne skuva. U vatrostalnu posudu sipajte fil. Preko poređajte njoke, prelivene s malo maslinovog ulja i posute sirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Komentari (0)

Loading