NJOKE SA RIBOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Kačkavalj se topi u ustima, i dupla mera će biti malo
Kremasto i slasno jelo.
Potrebno je:
Za fil:
- 300 g fileta bele ribe
- 150 g dimljene ribe
- 1 struk praziluka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 200 ml mleka
- 1 kašika brašna
- 2 kašike putera
- so
- biber
- muskatni oraščić po ukusu
- peršun
Za preliv:
- 400 g njoka
- 100 g rendanog kačkavalja
- maslinovo ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Puter otopite u tiganju, pa dodajte praziluk i šargarepu i kratko propržite. Onda dodajte sitno seckani beli luk. Dodajte brašno, pa postepeno dodajte mleko, uz stalno mešanje, sve dok ne dobijete kremasti sos. Umešajte seckanu ribu i dimljenu ribu pa posolite, pobiberite i začinite.Zatim kuvajte. 5-7 minuta dok se riba ne skuva. U vatrostalnu posudu sipajte fil. Preko poređajte njoke, prelivene s malo maslinovog ulja i posute sirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
NJOKE OD BATATA I VRGANJA Naprave se lako, a pojedu u slast, po receptu bez mane
Kremaste i slasne, a zasitne.
NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.
NJOKE IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Sočne i slasne, ovaj recept treba da zapišete
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Kremasto jelo bogatog ukusa za prave gurmane
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)