PALAČINKA TORTA SA PISTAĆIMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Kremasta i slatka, za sve prilike kada vam se jede slatko.

palačinka torta sa pistaćima
Printscreen

Potrebno je:

Za palačinke:

  • 400 g brašna
  • 5 jaja
  • 1 l mleka
  • 100 g mlevenih pistaća
  • 70 g šećera
  • ½ kašičice soli

Za kremu:

  • 250 ml slatke pavlake 
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 g maskarpone sira
  • 50 g pistaća (za pastu, kao dodatni sloj)

Priprema:

U jednoj posudi umutite jaja sa mlekom, pa dodajte šećer, so i brašno.Dobro mešajte, sve dok ne dobijete glatku smesu. Potom dodajte mlevene pistaće. Zatim ispecite palačinke i ostavite da se ohlade. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Dodajte maskarpone i polako sjedinite. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsta. Dodajte maskarpone i pažljivo sjedinite. Deo krema odvojite i dodajte pastu od usitnjenih pistaća. Stavite palačinku pa je premažite kremom. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Završite kremom i gustim slojem odvojenog pitać krema. Na kraju pospite tortu seckanim pistaćima.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading