PALAČINKA TORTA SA PISTAĆIMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Kremasta i slatka, za sve prilike kada vam se jede slatko.
Potrebno je:
Za palačinke:
- 400 g brašna
- 5 jaja
- 1 l mleka
- 100 g mlevenih pistaća
- 70 g šećera
- ½ kašičice soli
Za kremu:
- 250 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 500 g maskarpone sira
- 50 g pistaća (za pastu, kao dodatni sloj)
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja sa mlekom, pa dodajte šećer, so i brašno.Dobro mešajte, sve dok ne dobijete glatku smesu. Potom dodajte mlevene pistaće. Zatim ispecite palačinke i ostavite da se ohlade. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Dodajte maskarpone i polako sjedinite. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsta. Dodajte maskarpone i pažljivo sjedinite. Deo krema odvojite i dodajte pastu od usitnjenih pistaća. Stavite palačinku pa je premažite kremom. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Završite kremom i gustim slojem odvojenog pitać krema. Na kraju pospite tortu seckanim pistaćima.
Možda vas zanima:
TORTA OD PALAČINKI Kremasta i očaravajuća, poćiće vam voda na usta
Savršena za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
TORTA OD PALAČINKI Neodoljiva poslastica koja se pravi lako, a osvaja na prvi zalogaj
Ukusna i drugačija, pravićete stalno.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PALAČINKA TORTA UKUSNIJA OD KLASIČNE Dekorativna poslastica koju će obožavati najmlađi, a uspeva BAŠ svima
Fenomenalna poslastica od palačinki za sve svečane prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)