DUNAVSKI TALASI Gastronomski užitak u svakom zalogaju, pola pleha nestane dok pristavite kafu
Kremasti kolač za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za koru:
- 6 jaja
- 250 g šećera
- 250 g margarina
- 300 g brašna
- 500 g očišćenih višanja
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml mleka
- 3 kašičice kakaoa
- 1 kašičica cimeta
Za fil:
- 750 ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 100 g šećera
- 200 g margarina
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Za koru penasto umutiti margarin i šećer. U mleko dodati jedno po jedno žumance, zatim brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju dodati umućena belanca i lagano promešati. Pola smese sipati u podmazan pleh, a u ostatak dodati cimet i kakao, pa sipati preko žute smese u pleh. Rasporediti oceđene višnje. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Za fil od praška za puding, šećera i mleka skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i za to vreme povremeno promešajte. Margarin umutite mikserom penasto i dodajte u ohlađeni puding, kašiku po kašiku, muteći mikserom. Ohlađen kolač premažite filom i ostavite da se hladi jedan sat.
Možda vas zanima:
DUNAVSKI TALASI Budi sećanje na detinjstvo, u savršenom spoju sa višnjama
Kremast i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
FRANCUSKA KREMPITA BOLJA OD SVAKE TORTE Svilenkasti krem, hrskave kore i voćni žele
Kremasta i lagana, polizaćete i tanjir.
BAKA JELIN ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Svakim zalogajem tera vodu na usta
Zamiriše cela kuća dok se peče.
ROBERT REDFORD KOLAČ Kremast, lagan i sočan, a popularnost mu samo raste
Čuveni glumac preminuo je nedavno u 90 godini, a ovaj desert je njemu posvećen.Priprema se lako, a najpopularniji je na području SAD-a.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)