PILEĆA KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAO IZ KAFANE Gastronomski užitak u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Služite toplo uz pomfrit i tartar sos.

pileća karađorđeva
Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g pilećeg filea
  • 2 kašičice soli
  • malo bibera
  • prstohvat suvog peršuna
  • 1 kašičica suvog biljnog začina

Nadev:

  • 250 g pečenice
  • 150 g kajmaka

Pohovanje:

  • 50 g brašna
  • 150 g prezli
  • 3 jajeta
  • malo soli
  • 1 dl ulja za prženje

Priprema:

Isecite pileći file na šnicle pa ih istanjite tučkom za meso. Zatim ih začinite suvim biljnim začinom,solju, peršunom i biberom. Stavite po dva lista pečenice i kašiku kajmaka na svaku šniclu pa urolajte. Čačkalicama dobro zatvorite. U jednoj posudi penasto umutite jaja pa malo posolite. Zatim ih valjajte u brašno, pa u umućena jaja i prezle. Pržite šnicle na zagrejanom ulju dok ne porumene.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading