PILEĆA KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAO IZ KAFANE Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Služite toplo uz pomfrit i tartar sos.
Potrebno je:
- 600 g pilećeg filea
- 2 kašičice soli
- malo bibera
- prstohvat suvog peršuna
- 1 kašičica suvog biljnog začina
Nadev:
- 250 g pečenice
- 150 g kajmaka
Pohovanje:
- 50 g brašna
- 150 g prezli
- 3 jajeta
- malo soli
- 1 dl ulja za prženje
Priprema:
Isecite pileći file na šnicle pa ih istanjite tučkom za meso. Zatim ih začinite suvim biljnim začinom,solju, peršunom i biberom. Stavite po dva lista pečenice i kašiku kajmaka na svaku šniclu pa urolajte. Čačkalicama dobro zatvorite. U jednoj posudi penasto umutite jaja pa malo posolite. Zatim ih valjajte u brašno, pa u umućena jaja i prezle. Pržite šnicle na zagrejanom ulju dok ne porumene.
Možda vas zanima:
PILEĆA KARAĐORĐEVA ŠNICLA Recept kafanskog kuvara od koga će vam poći voda na usta
Služite tople uz pomfrit i tartar sos.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Savršen spoj mesa, kajmaka i tartar sosa, po pravom kafanskom receptu
Karađorđevu šniclu osmislio je Milovan Mića Stojanović, Titov kuvar.
SOČNE KRMENADLE U JOGURT SOSU Svaki zalogaj je raj za nepca
Ručak ukusa za čistu desetku.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)