NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
Potrebno je:
Za mesni sos:
- 500 g sveže roštiljske kobasice
- 350 g mlevene junetine
- 1/2 šolje sitno seckanog crnog luka
- 2 čena belog luka
- 400 g zgnječenog paradajza
- 800 ml paradajz soka
- 2 kašike paradajz pirea
- 1/2 šolje vode
- 2 kašike belog šećera
- 4 kašike seckanog peršuna
- 1 i 1/2 kašičica sušenog bosiljka
- 1 kašičica soli + još po ukusu
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1/2 kašičice semenki komorača
- 1/4 kašičice crnog bibera
Za sirni sloj:
- 400 g rikota sira
- 1 jaje
- 2 kašike peršuna
- 1/2 kašičice soli
Ostalo:
- 12 listova testenine za lazanje
- 350 g mocarele
- 3/4 šolje rendanog parmezana
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Propržite kobasicu, mleveno meso, luk i beli luk. Onda dodajte paradajz, sos, pire i vodu. Pošećerite, začinite i dodajte peršun. Onda poklopite i pustite da lagano krčka bar 90 minuta, uz povremeno mešanje. Kore za lazanje skuvajte 8 do 10 minuta u slanoj vodi, pa ih ocedite pod mlazom hladne vode. Zasebno pomešajte rikotu, jaje, so i ostatak peršuna, pa sve lepo sjedinite. Stavite sloj mesa na dno posude za pečenje pa 6 listova lazanje, pola smese sa rikotom, trećinu mocarele, pa opet meso i malo parmezana. Ponovite postupak još jednom. Završite mocarelom i preostalim parmezanom. Prekrijte alu folijom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Potom otkrijte i pecite lazanje još 25 minuta. Onda izvadite iz rerne i pustite 15 minuta da odmara.
Možda vas zanima:
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
LAZANJE SA SPANAĆEM Po starom baka Jelinom receptu, za prave gurmane i one izbirljive
Sočne i slasne, za ručak koji se pamti.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)