NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočne i mirisne, a zasitne.

lazanje
Printscreen

Potrebno je:

Za mesni sos:

  • 500 g sveže roštiljske kobasice
  • 350 g mlevene junetine
  • 1/2 šolje sitno seckanog crnog luka
  • 2 čena belog luka 
  • 400 g zgnječenog paradajza
  • 800 ml paradajz soka
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1/2 šolje vode
  • 2 kašike belog šećera
  • 4 kašike seckanog peršuna 
  • 1 i 1/2 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kašičica soli + još po ukusu
  • 1 kašičica italijanskog začina
  • 1/2 kašičice semenki komorača 
  • 1/4 kašičice crnog bibera

Za sirni sloj:

  • 400 g rikota sira
  • 1 jaje
  • 2 kašike peršuna
  • 1/2 kašičice soli

Ostalo:

  • 12 listova testenine za lazanje
  • 350 g mocarele 
  • 3/4 šolje rendanog parmezana

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. Propržite kobasicu, mleveno meso, luk i beli luk. Onda dodajte paradajz, sos, pire i vodu. Pošećerite, začinite i dodajte peršun. Onda poklopite i pustite da lagano krčka bar 90 minuta, uz povremeno mešanje. Kore za lazanje skuvajte 8 do 10 minuta u slanoj vodi, pa ih ocedite pod mlazom hladne vode. Zasebno pomešajte rikotu, jaje, so i ostatak peršuna, pa sve lepo sjedinite. Stavite sloj mesa na dno posude za pečenje pa 6 listova lazanje, pola smese sa rikotom, trećinu mocarele, pa opet meso i malo parmezana. Ponovite postupak još jednom. Završite mocarelom i preostalim parmezanom. Prekrijte alu folijom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Potom otkrijte i pecite lazanje još 25 minuta. Onda izvadite iz rerne i pustite 15 minuta da odmara.

 

Komentari (0)

Loading