ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.

štrudla sa čokoladom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mekog brašna
  • 30 g kvasca
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • izrendana limunova korica
  • 2 kašike ruma
  • 1 ravna kašičica soli
  • oko 2 dl mleka

Za punjenje:

  • 50 g otopljene čokolade
  • 50 g samlevenih ili sitno seckanih oraha
  • 100 g šećera
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike ruma
  • 2 kašike mleka

Za premazivanje:

  • 1 jaje

Priprema:

U pola šolje toplog mleka razmutite kvasac s jednom kašičicom šećera i jednom kašičicom brašna. Ostavite da naraste, pa zamesite srednjemeko testo. Zatim pokrijte testo i ostavite da odmara 45-60 minuta. Onda izmešajte sve sastojke za fil. Nakon toga, koru razvijte u oblik pravougaonika. Premažite je filom od čokolade i oraha, uvijte kao rolat i oblikujte krug. Na kraju, stavite štrudlu na pleh obložen masnim papirom, pa je premažite jajetom. Pecite štrudlu sa čokoladom oko 40 minuta na 190 stepeni.

Komentari (0)

Loading