PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Služite uz prilog po želji.

piletina
Printscreen

Potrebno je:

  • 4 bataka sa karabatacima
  • 150 g dimljene slanine
  • 200 g kačkavalja
  • 3 kašike brašna
  • 0,5 l mleka
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 50 g maslaca
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Isecite slaninu na kockice pa je propržite i izvadite iz tigana. Onda propržite meso nekoliko minuta s obe strane. Izvadite pa dodajte brašno i maslac, pa kratko propržite. Zatim nalijte mleko i začine.  Kuvajte sve dok se ne zgusne pa dodajte polovinu rendanog kačkavalja. U vatrostalnu posudu stavite meso i slaninu pa prelijte sosom. Preko narendajte ostatak kačkavalja. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading