PUNJENE PIROŠKE OD KROMPIRA Brz i lak ručak koji će porodica obožavati

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Priprema je laka, a ukus fenomenalan.

piroške od krompira
Printscreen

Potrebno je:

Za testo:

  • 500 g kuvanog krompira 
  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja
  • 150–200 g brašna 
  • so po ukusu

Za punjenje:

  • 150 g sitno iseckane šunke
  • 100 g sira
  • malo bibera i origana 

Priprema:

Krompir ogulite i skuvajte u slanoj vodi pa ga izgnječite i ostavite da se prohladi. Onda dodajte jaje, so i ulje. Polako sipajte brašno dok ne dobijete meko testo. Uzimajte komade veličine jajeta, pa svaki spljoštite u krug i stavite malo punjenja po sredini. Zatim zatvorite pažljivo pa oblikujte piroške. Polako spuštajte u vrelo ulje na tiganju i pržite sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa svih strana. Onda ih vadite na papirni ubrus da upiju višak masnoće.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading