AMATRIČANA PASTA ČUVA USPOMENU NA IZGUBLJENI GRAD Savršena za romantičnu večeru u dvoje

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Ova pasta potiče iz italijanskog grada Amatriče koji ne postoji više usled zemljotresa, ali stnovnici Italije njenom pripremom čuvaju uspomenu.

amatričana pasta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g špageta
  • 750 ml paradajz sosa
  • 2 čena belog luka
  • 200 g pančete
  • parmezan
  • ½ kašičice suvog bosiljka
  • maslinovo ulje

Priprema:

Na malo maslinovog ulja propržite iseckanu pančetu na kockice. Dodajte iseckan beli luk i posle minut sipajte paradajz sos. Stavite bosiljak i ostavite da se krčka. Stavite vodu za špagete da provri, dodajte dva prstohvata morske soli i špagete. Kad omekšaju, procedite i odozgo stavite sos. Pospite parmezanom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading