BAKA JELINE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Svaki put ispadnu mekane i savršene
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica luka
- 1 čen belog luka
- 2 kašike prezli
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašika ulja
- so
- biber
- malo slatke paprike
Za paradajz sos:
- 500 ml soka od paradajza
- 3 čaše vode
- 0,5 dl ulja
- 3 kašike brašna
- so
- kašika šećera
- malo slatke paprike
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, luk, prezle, začin, so, biber, ulje i mlevenu papriku. Izmešajte sve sastojke dobro, pa ostavite bar 30 minuta u frižideru. Rukom oblikujte loptice željene veličine. Zasebno u tiganju propržite malo brašna na ulju pa dodajte paradajz sok, izmešajte i dolijte vodu. Začinite. U ključalu vodu dodajte jednu po jednu lopticu mesa pa smanjite temperaturu. Kuvajte oko 40 minuta, na umerenoj vatri.
Možda vas zanima:
SLASNE ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Jednostavno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Priprema je jednostavna, a ukusa za čistu desetku
Ukućani će stajati u redu za još.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)