VEKNA OD MESA SA PRELIVOM OD LUKA Delikates kome neće odoleti ni najveći gurmani i oni izbirljivi
Slasno jelo oduševiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
Za mesnu veknu:
- 500 g junećeg mlevenog mesa
- 500 g svinjskog mlevenog mesa
- 1 šolja prezli
- 1 šolja mleka
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica sušenog origana
- 1/2 kašičice sušene majčine dušice
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
Za preliv i glazirani luk:
- 2 veće glavice crnog luka
- 120 g maslaca
- 1 kašika gustina
- 2 šolje goveđeg bujona
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika šećera
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.U velikoj posudi pomešajte mlevenu junetinu, mlevenu svinjetinu, prezle, mleko, jaje, so, biber, origano, majčinu dušicu, iseckani crni luk i beli luk. Rukama mesite rukama dok se svi sastojci ne sjedine, pa oblikujte veknu i stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko sat vremena u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme napravite preliv. Otopite maslac na srednje jakoj vatri pa umešajte crni luk. Pospite šećerom i pržite 15 do 20 minuta, dok se luk ne karmelizuje. Zatim dodajte razmučen gustin u malo bujona pa kuvajte još par minuta uz stalno mešanje.Dodajte soja sos, so i biber pa kuvajte još par minuta. Prelijte sosom vruću veknu.
Možda vas zanima:
KRALJEVSKE ŠNICLE KAO ONE IZ ELITNIH RESTORANA Jednostavne, sočne i savršene
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KEBAB IZ RERNE RASPAMETIO DOMAĆICE NA MREŽAMA Sve dele recept
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
ČAČANSKI LONAC OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Neće mu odoleti ni najveći gurmani
Prepun različitih vrsta mesa, za ručak koji se pamti.
SVINJSKI KARE SA SENFOM I LUKOM Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)