HILANDARSKE VANILICE Ovako ih vekovima prave monasi, savršenog mirisa i još boljeg ukusa
Posni sitni kolači savršeni za sve prilike.
Potrebno je:
- 250 g margarina
- 500 g mekog brašna
- 60 g prah šećera
- sok od 1 limuna
- pekmez od kajsija
Priprema:
U jednoj posudi umutite margarin sa šećerom pa dodajte limunov sok. Onda dodajte brašno i zamesite testo. Razvucite ga oklagijom na pola centimetra debljine. Vadite kalupom vanilice pa ih ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni na tihoj vatri, ali vodite računa da ostanu bele. Spajajte pekmezom po dva kružića, pa ih valjajte u prah šećer pomešan sa vanilom.
Možda vas zanima:
POSNE RAFAELO KUGLICE SE TOPE U USTIMA A može i dete da ih napravi
Savršene za praznike u vreme posta.
KIKIRIKI ŠTANGLICE PRVE NESTAJU SA STOLA Posne, a nema ko ih ne voli
Savršene za dane posta, nema ko će im odoleti.
KUGLICE OD KIKIRIKI PUTERA ZA IZNENADNE GOSTE Prave se maltene same, a razvaljuju ukusom
Gotove za tren oka, a super idu uz čaj ili kafu.
POSNE TOBLERONE ZA ARANĐELOVDAN Još bolje od originala, a tope se u ustima
Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, a gotovi očas posla.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)