HILANDARSKE VANILICE Ovako ih vekovima prave monasi, savršenog mirisa i još boljeg ukusa

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Posni sitni kolači savršeni za sve prilike.

hilandarske vanilice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g margarina
  • 500 g mekog brašna
  • 60 g prah šećera
  • sok od 1 limuna
  • pekmez od kajsija

Priprema:

U jednoj posudi umutite margarin sa  šećerom pa dodajte limunov sok. Onda dodajte brašno i zamesite testo. Razvucite ga oklagijom na pola centimetra debljine. Vadite kalupom vanilice pa ih ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni na tihoj vatri, ali vodite računa da ostanu bele. Spajajte pekmezom po dva kružića, pa ih valjajte u prah šećer pomešan sa vanilom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading