BAKINE GURABIJE MIRIŠU NA DETINJSTVO Generacije su odrasle na njima, a jeftine i izdašne

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Da bi gurabije što duže ostale sveže čuvajte ih u limenoj kutiji.

gurabije
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g masti
  • 100 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • sok i korica 1 limuna
  • 500 g oštrog brašna

Za premaz i posip:

  • 1 belance
  • 75 g krupno seckanih oraha
  • 50 g šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite mast sa šećerima. Onda dodajte jaje, žumance, sok i limunov sok. Mutite i dalje pa dodajte polovinu brašna i sve dobro izmešajte. Zatim dodajte ostatak brašna i zamesite testo koje se ne lepi za ruke. Oblikujte loptu pa je umotajte u prozirnu foliju i ostavite 20 minuta u frižideru. U jednoj posudi pomešajte krupno seckane orahe sa šećerom. Testo razvaljajte na 5-6 mm debljine. Modlicama vadite gurabije i ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Potom ih silikonskom četkicom premažite umućenim belancetom. Gurabije pospite mešavinom seckanih oraha i šećera, blago pritiskajući prstom da se posip lepi. Pecite gurabije 15-18 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj.dok ne porumene. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading