BRZI UŠTIPCI Ukusni kao oni bakini, razgrabiće se u trenu

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Služite tople uz jogurt.

uštipci
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g brašna
  • 1 jaje
  • 150 ml jogurta
  • 1 kašika rakije
  • kesica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Priprema:

U jednoj posudi umutite jaje, pa sipajte jogurt i so. Dodajte rakiju, brašno i prašak za pecivo, pa varjačom dobro promešajte. Kad smesa postane žitka i gušća od one za palačinke, znaćete da ste dobro napravili. Sipajte ulje u tiganj pa zagrejte. Kašikom premazanim hladnim uljem vadite uštipke i stavljajte u tiganj. Nemojte da pečete na najjačoj temperaturi, da ne bi izgorele. Stavljajte ih na papirni ubrus da se ocede od viška ulja. Služite tople uštipke uz prilog po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading