NEODOLJIVA TESTENINA U BELOM SOSU Ručak za čistu desetku, ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Kremasta i sočna, prste da poližete.

pasta u belom sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g testenine po želji
  • 250 ml mleka
  • 30 g putera
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika rendanog parmezana
  • 400 ml pilećeg bujona
  • 1 kašika sveže seckanog peršuna
  • so, biber

Priprema:

U tiganju, na srednjoj vatri otopite puter. Dodajte protisnuti beli luk i pržite minut. Sipajte pileći bujon i mleko, dodajte testeninu, so i biber po ukusu. Kad provri, smanjite vatru i kuvajte povremeno mešajući 20 minuta, ili dok testenina ne omekša. Umešajte parmezan, a ako je sos previše gust, dodajte još mleka. Sklonite s vatre, pospite peršunom i po želji parmezanom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading