POSNA KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA Recept baka Milke za predjelo na kome su odrasle generacije
Kremasta i zasitna, a posna.
Potrebno je:
- 250 g šampinjona
- 300 g pasulja
- glavica crnog luka
- 2 paprike
- 2 paradajza
- 2–3 čena belog luka
- 2 kašike putera
- 2 lista lovora
- ulje
- so
- biber
- suvi biljni začin
- začinska paprika
Priprema:
Pasulj potopite dan ranije u vodu i ostavite da prenoći, pa ga sledećeg dana stavite da se kuva oko dva sata. Na ulju propržite iseckan crni i beli luk, papriku i pečurke, pa dodajte i iseckan paradajz. Posolite, pobiberite, dodajte suvi biljni začin, listove lovora, začinsku papriku i malo margarina, pa nastavite s dinstanjem. Pred kraj prebacite u lonac s pasuljem i sve zajedno kuvajte još pola sata na tihoj vatri.
Možda vas zanima:
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)