POPARENICA IZ RERNE BUDI NOSTALGIJU Jeftino i izdašno starinsko jelo koje su sve domaćice znale da prave
Savršena za doručak ili večeru uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 300 ml jogurta
- 100 ml vode
- kašičica soli
- kašičica praška za pecivo
- oko 350 g kombinacije kukuruznog i pšeničnog brašna, tačnije ona mera dok ne dobijete željenu gustinu
- 300-400 g sira
- 100 g svinjske masti
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, dodajte mleko, brašno, vodu, sodu bikarbonu i malo soli. Napravite duplo gušće testo od onog za palačinke. Premažite vatrostalnu posudu uljem pa je stavite u rernu zagrejanu na 250 stepeni. Onda izvadite posudu, sipajte kutlaču testa da prekrije dno, pa vratite u rernu i pecite, sve dok se ne uhvati korica. Zatim izvadite tepsiju iz rerne, preko prvog sloja nanesite malo izmrvljenog sira, još jedan sloj ulja ili rastopljene masti, pa prelijte testom iz kutlače. Vratite poparenicu u rernu da se zapeče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)