POPARENICA IZ RERNE BUDI NOSTALGIJU Jeftino i izdašno starinsko jelo koje su sve domaćice znale da prave

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Savršena za doručak ili večeru uz šolju jogurta.

poparenica iz rerne
Printscreen

Potrebno je:

  • 2 jajeta
  • 300 ml jogurta 
  • 100 ml vode
  • kašičica soli
  • kašičica praška za pecivo
  • oko 350 g kombinacije kukuruznog i pšeničnog brašna, tačnije ona mera dok ne dobijete željenu gustinu
  • 300-400 g sira
  • 100 g svinjske masti 

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, dodajte mleko, brašno, vodu, sodu bikarbonu i malo soli. Napravite duplo gušće testo od onog za palačinke. Premažite vatrostalnu posudu uljem pa je stavite u rernu zagrejanu na 250 stepeni. Onda izvadite posudu, sipajte kutlaču testa da prekrije dno, pa vratite u rernu i pecite, sve dok se ne uhvati korica. Zatim izvadite tepsiju iz rerne, preko prvog sloja nanesite malo izmrvljenog sira, još jedan sloj ulja ili rastopljene masti, pa prelijte testom iz kutlače. Vratite poparenicu u rernu da se zapeče. 

 

Komentari (0)

Loading