ČUVAMO OD ZABORAVA Nekad sirotinjsko jelo, sada se prodaje papreno u restoranima POPARENICA
Starinska pita koja je jeftina, brzo se pravi a ukus joj je fantastičlan.
Poparenica
Sastojci:
1 mineralne vode (može i obična)
2 kašičice soli
1 šolja kukuruznog brašna
2 šolja pšeničnog brašna
1 kesica praška za pecivo (ili 1 kašičica sode bikarbone)
50 g masti
Za fil:
1 crni luk
4-5 crvene paprike
2 papričice
1 paradajz
ulje
so, biber
Priprema:
Za fil iseckajte sitno crni luk i propržite na ulju. KAd je smekša dodajte seckanu papriku i papričice. Dinstajte dok ne omekne. Paradajz oljuptite i odstranite vodeni deo a meso iseckajte. Ubecite u tiganj i pržite dok se sve lepo ne pomeša. Na kraju dodajte začine po volji.Za testo za pitu u činiju se sipaju voda, so, obe vrste brašna i prašak za pecivo. Umutite da nema grudvica. Dobićete smesu kao za palačinke ali tako treba da bude. Nauljenu tepsiju stavite da se greje u rernu na 220. stepeni. Kad je izvadite, dok je vrela, namažite s polovinom masti. Ulijte polovinu smese za pitu i pecite na 220 stepeni 10 minuta. Izvadite, namažite mašću a zatim rasporedite fil od povrća. Zalijte preostalim testom i vratite u rernu na 25 minuta. Znaćete da je pečena kad se testo odvoji od ivice pleha. Ispečenu pitu namažite vrelom mašću i ostavite da se prohladi.
Možda vas zanima:
Ukoliko dosad nikad niste napravili DOMAĆE PIŠKOTE, sada je pravi trenutak
Da li ste znali da priprema domaćih piškota traje manje od pola sata? Zasučite rukave i počastite se popularnom italijanskom poslasticom!
STARINSKE KIFLICE iz PRVOG SRPSKOG KUVARA Zaharija Orfellina PROSTE A FANTASTIČNE
Slatke kiflice od oraha koje možete grickati u bilo koje doba dana.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)