ČUPAVCI SA ŠUMSKIM VOĆEM Slatko -kiselkasta kombinacija koja mami na zalogaj više

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Smažu se u trenu, a pogodni za sve svečane prilike.

čupavci sa šumskim voćem
Shutterstock

Potrebno je:

Biskvit:

  • 3 žumanca
  • 70 g šećera
  • 150 ml mleka
  • 150 ml ulja
  • 100 g glatkog brašna
  • 200 g oštrog brašna 
  • 1 prašak za pecivo 
  • 3 bjelanjka + prsohvat soli
  • 1 kašičica soka limuna
  • 130 g šećera

dodatak šumsko voće:

  • 300 g otkoštenih višanja ili mešavina šumskog voća

Fil:

  • 300 ml mleka
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 150 g šećera
  • 150 g maslaca/margarina
  • 1 žlica kakao u prahu 
  • 200 g kokosa

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. Odvojite belanca od žumanca. U jednoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli pa dodajte kašičicu limunovog soka. Na pola mućenja dodajte 130 g šećera, umutite sneg do kraja i ostavite sa strane. Zatim žumanca umutite sa šećerom, pa sipajte ulje i mleko. Promešajte brašno sa praškom za pecivo pa polako dodajte u smesu. Varjačom polako umešajte sneg pa smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Poređajte po vrhu otkoštene višnje ili šumsko voće. Kašikom ih polako utisnite u biskvit.Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.Čačkalicom proverite da li su čupavci pečeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading