GIBANICA KAO ONA IZ BAKINE KUHINJE Pola pleha nestane dok trepnete, po ukusu joj nema ravne

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.

pita
Shutterstock

Potrebno je

500 g kora za pitu
4 jajeta
pola l jogurta
2 dl ulja
2 dl kisele vode
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, ulje, kiselu vodu, so i prašak za pecivo. Odvojite kore pa jednu stavite u podmazan pleh, Drugu ostavite sa strane za prekrivanje gibanice. Odvojite 1 dl od umućene smese. Preostale kore zgužvajte u smesu pa poređajte u pleh. Onda prekrijte ostavljenom korom pa je premažite ostavljenim filom. Pecite gibanicu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading