POPAJEVA PITA SA SPANAĆEM Pravi se maltene sama, a polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Sočna i slasna, a bićete siti satima.
Potrebno je:
- 300 g svežeg spanaća
- 200 g šampinjona
- 200 g tofu sira
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 pakovanje kora za pitu
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice crnog bibera
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića (opciono)
- 2 kašičice sušenog origana
- 1/2 šolje vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Crni i beli luk propržite u tiganju na ulju pa dodajte seckane šampinjone i pržite, sve dok ne omekšaju. Posle 5 minuta dodajte spanać i kratko pržite pa umešajte muskatni oraščić. Smesu ostavite sa strane da se ohladi.Tofu izgnječite da bude kremast pa pomešajte sve sa ohlađenim povrćem. Promešajte dobro sve sastojke. 3 kore stavite pa poređajte smesu. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
GURMANSKA PITA SA KOBASICAMA Zbog nje se krši svaka dijeta
Sočna i slasna, prste da poližete.
ZALIVENA PITA SA MESOM MILUJE NEPCA Sočna, aromatična i bogata, i sit bi je jeo
Pravi se lako, a smaže se u trenu.
GRBAVA PITA PONOS KOSOVA I METOHIJE Riznica istorije, kulture i duhovnosti u svakom zalogaju
Jelo sa tradicijom, iz Prizrena.
CARSKA PITA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA A sve se samo pomeša i peče
Samo dodajte prilog po želji.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)