PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Mekane i saftaste, klasik koji nikada ne izlazi iz mode

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.

punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 velikih paprika
  • 400 g mlevenog mesa (mešano)
  • 100 g pirinča
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 400 ml paradajz sosa
  • so
  • biber
  • peršun po ukusu
  • 2 kašike ulja

Priprema:
Očistite paprike i odstranite seme. Sitno iseckajte luk i beli luk, propržite ih na ulju dok ne omekšaju. Dodajte mleveno meso i pirinač, začinite solju, biberom i seckanim peršunom. Napunite paprike smesom, poređajte u šerpu i prelijte paradajz sosom. Dolijte malo vode i poklopite. Krčkajte dok paprike ne omekšaju i pirinač se skuva, povremeno pažljivo mešajte sos.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading