PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Mekane i saftaste, klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
Potrebno je:
- 6 velikih paprika
- 400 g mlevenog mesa (mešano)
- 100 g pirinča
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 400 ml paradajz sosa
- so
- biber
- peršun po ukusu
- 2 kašike ulja
Priprema:
Očistite paprike i odstranite seme. Sitno iseckajte luk i beli luk, propržite ih na ulju dok ne omekšaju. Dodajte mleveno meso i pirinač, začinite solju, biberom i seckanim peršunom. Napunite paprike smesom, poređajte u šerpu i prelijte paradajz sosom. Dolijte malo vode i poklopite. Krčkajte dok paprike ne omekšaju i pirinač se skuva, povremeno pažljivo mešajte sos.
Možda vas zanima:
BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE GREJU SRCE I STOMAK Ukućani će stajati u redu za još
Preukusne i sočne, a bićete siti satima.
PUNJENE PAPRIKE Sočni klasik koji topi srce u svakom zalogaju
Ručak u kome će cela porodica uživati.
SUVE PAPRIKE SA ORASIMA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RIBLJI PAPRIKAŠ GREJE DUŠU I TELO Posni ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Samo dodajte salatu po želji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)