DOMAĆE KROFNE BEZ KVASCA Gotove za 10 minuta, a mekane kao pamuk i vazdušaste
Prave se lako, a smažu odmah.
Potrebno je:
- 241 gr višenamenskog brašna
- 1/4 kašičice muškatnog oraščića
- 35 gr šećera
- 1 i po kašika praška za pecivo
- 1 veliko jaje
- 225 ml punomasnog mleka
- 4 kašike rastopljenog putera
Priprema:
U jednoj posudi promešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i mleveni muškatni oraščić. Zatim dodajte jaje, mleko i otopljeni puter pa ponovo promešajte. Kašikom uzimajte po deo smese i spuštajte u duboko vrelo ulje i pržite, sve dok ne dobiju zlatnu boju. Na kraju, ocedite krofnice od ulja pa valjajte u mešavinu šećera i cimeta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)