DOMAĆE KROFNE BEZ KVASCA Gotove za 10 minuta, a mekane kao pamuk i vazdušaste

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Prave se lako, a smažu odmah.

domaće krofne
Shutterstock

Potrebno je:

  • 241 gr višenamenskog brašna
  • 1/4 kašičice muškatnog oraščića
  • 35 gr šećera
  • 1 i po kašika praška za pecivo
  • 1 veliko jaje
  • 225 ml punomasnog mleka
  • 4 kašike rastopljenog putera

Priprema:

U jednoj posudi promešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i mleveni muškatni oraščić. Zatim dodajte jaje, mleko i otopljeni puter pa ponovo promešajte. Kašikom uzimajte po deo smese i spuštajte u duboko vrelo ulje i pržite, sve dok ne dobiju zlatnu boju. Na kraju, ocedite krofnice od ulja pa valjajte u mešavinu šećera i cimeta.

 

Komentari (0)

Loading