BRZA MAK TORTICA ZA SVE PRILIKE Jednostavna i izdašna, a po ukusu joj nema ravne
Pravi se lako, a smaže brzo.
Potrebno je:
- 200 g mlevenog maka
- 230 g šećera
- 4 kašike griza
- 650 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 200 g putera
- 450 g mlevenog keksa
Za ganaš:
- 150 g mlečne čokolade
- 70 ml slatke pavlake
Priprema:
U šerpici zakuvajte mak, šećer, vanilin-šećer, griz i mleko. Promešajte povremeno, pa kada se smesa zgusne, sklonite s vatre. Onda dodajte puter i mešajte. Dodajte i mleveni keks, pa utapkajte u kalup i stavite u frižider. Zasebno zagrejte slatku pavlaku, pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte. Glazuru nanesite preko torte, pa vratite u frižider da se sve stegne.
Možda vas zanima:
BRZA TORTA OD ĐUMBIRA ZA SVE PRILIKE Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
NUGAT TORTA MILUJE NEPCA Pravi se maltene sama, a svi će vam tražiti recept
Savršena za iznenadne goste, ali i sve svečane prilike.
LENJI MUŽ TORTA Pravi se maltene sama, a polovina nestane dok je još u plehu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
JOGURT TORTA BRZI GONZALES Gotova dok pristavite kafu, a svakim zalogajem oduzima dah
Treba vam samo 3 sastojka, a nestane sa stola i pre nego što se postavi.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)