BRZE POGAČICE SA SIROM I JOGURTOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Prave se lako, a osvajaju na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 250 g brašna,
- 10 g praška za pecivo,
- 1 kašičica soli,
- 200 ml jogurta,
- 50 ml ulja,
- 150 g izdrobljenog sira
- 1 jaje za premazivanje,
- susam ili kim za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajt brašno, prašak za pecivo i so. Zasebno pomešajte jogurt i ulje, pa ih dodajte suvim sastojcima i umesite glatko testo. Zatim dodajte izdrobljeni sir. Razvaljajte testo na debljinu od oko 1,5 do 2 centimetra, pa čašom vadite pogačice. Poređajte ih na pleh obložen pek papirom. Potom ih premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite pogačice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BRZE POGAČICE SA SIROM ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Nema ko ih ne voli
Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru.
BRZE POGAČICE Gotove za 10 minuta, a možete da ih jedete bez griže savesti
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZE POGAČICE SA SIROM Jednom kad ih probate zaboravićete na pekaru, po ukusu nema slasnijih
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
DOMAĆE POGAČICE SA SIROM Slasnije nego one iz pekare, a savršene za doručak ili užinu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)