BIBER DOLMASI Punjene paprike na turski način, svaki zalogaj je raj za nepca

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Sočne i mekane, najbolje odmah stavite duplu meru.

biber dolmasi
Shutterstock

Potrebno je:

  • 8 manjih zelenih paprika
  • 200 g pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 200 g mlevenog mesa
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 komada svežeg paradajza
  • 1 kašika suvog grožđa
  • 1 kašika pinjola ili seckanih oraha
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica suve nane
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • 250 ml tople vode ili bujona

Priprema:

Paprike operite pa im odsecite vrhove i izvadite semenke.Vrhove sačuvajte kao "poklopce". Propržite sitno seckan beli i crni luk u tiganju na maslinovom ulju, pa dodajte mleveno meso i  pirinač. Sve kratko propržite. Dodajte paradajz pire, rendani paradajz, začine, suvo grožđe i pinjole. Dobro promešajte pa sipajte malo vode. Dinstajte sve dok pirinač ne upije tečnost, ali ne da se skuva do kraja. Pripremljenim filom napunite Napuniti paprike. Zatvorite ih "poklopcima". Zatim ih poređajte u šerpu, pa prelijte toplom vodom ili bujonom. Sipajte, malo maslinovog ulja i kuvajte poklopljeno oko 40 minuta, na tihoj vatri. Pospite nanom punjene paprike.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading