BIBER DOLMASI Punjene paprike na turski način, svaki zalogaj je raj za nepca
Sočne i mekane, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 8 manjih zelenih paprika
- 200 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g mlevenog mesa
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 komada svežeg paradajza
- 1 kašika suvog grožđa
- 1 kašika pinjola ili seckanih oraha
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica suve nane
- so
- biber
- maslinovo ulje
- 250 ml tople vode ili bujona
Priprema:
Paprike operite pa im odsecite vrhove i izvadite semenke.Vrhove sačuvajte kao "poklopce". Propržite sitno seckan beli i crni luk u tiganju na maslinovom ulju, pa dodajte mleveno meso i pirinač. Sve kratko propržite. Dodajte paradajz pire, rendani paradajz, začine, suvo grožđe i pinjole. Dobro promešajte pa sipajte malo vode. Dinstajte sve dok pirinač ne upije tečnost, ali ne da se skuva do kraja. Pripremljenim filom napunite Napuniti paprike. Zatvorite ih "poklopcima". Zatim ih poređajte u šerpu, pa prelijte toplom vodom ili bujonom. Sipajte, malo maslinovog ulja i kuvajte poklopljeno oko 40 minuta, na tihoj vatri. Pospite nanom punjene paprike.
Možda vas zanima:
BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE NIKO NE ODBIJA Nemaju meso, a polizaćete i tanjir
Služite tople, uz kajmak ili kiselo mleko.
PUNJENE SUVE PAPRIKE ZA NAJLEPŠI RUČAK Ukućani će stajati u redu za još
Bićete siti satima, a savršenog ukusa.
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE RAJ ZA NEPCA Saftaste i sočne, teraju vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
PUNJENE PAPRIKE SA KROMPIROM U PAVLAKA SOSU Greju dušu i telo
Prave se lako, a osvajaju na prvi zalogaj.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)