SARAJEVSKI BUREK PO ORIGINALNOM RECEPTU Korica hrska pod zubima, a pola tepsije nestane u roku od odmah

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola čim se postavi.

sarajevski burek
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 400 g mlevenog mesa (mešavina junetine i malo ovčetine ako imate)
  • 1 veći crni luk
  • 150 ml vode 
  • 100 ml ulja
  • so
  • biber po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte seckani crni luk sa mlevenim mesom. Posolite i pobiberite pa polako sipajte 150 ml vode i dobro izmešajte. Preko svake kore stavite par kašika fila od mesa pa urolajte kao savijaču. Poređajte u krug u tepsiju obloženu pek papirom, pa premažite uljem. Pecite burek 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, prelijte burek sa 50 ml vrele vode, pa pokrijte krpom i pustite  5 minuta da omekša.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading