SARAJEVSKI BUREK PO ORIGINALNOM RECEPTU Korica hrska pod zubima, a pola tepsije nestane u roku od odmah
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola čim se postavi.
Potrebno je:
- 500 g tankih kora za pitu
- 400 g mlevenog mesa (mešavina junetine i malo ovčetine ako imate)
- 1 veći crni luk
- 150 ml vode
- 100 ml ulja
- so
- biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte seckani crni luk sa mlevenim mesom. Posolite i pobiberite pa polako sipajte 150 ml vode i dobro izmešajte. Preko svake kore stavite par kašika fila od mesa pa urolajte kao savijaču. Poređajte u krug u tepsiju obloženu pek papirom, pa premažite uljem. Pecite burek 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, prelijte burek sa 50 ml vrele vode, pa pokrijte krpom i pustite 5 minuta da omekša.
Možda vas zanima:
BOSANSKI BUREK SA MESOM RAJ ZA NEPCA Jednom kad ga probate zaboravite na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BOSANSKI BUREK SA MESOM JE JELO SA DUŠOM Po receptu iz stare sarajevske burekdžinice
Najbolje služite uz jogurt.
BOSANSKI BUREK SA MESOM Zahvaljujući ovom triku uvek ispadne hrskav i slasan
Na kraju pečenja burek poprskajte mineralnom vodom i vratite još 10 minuta u ugašenu rernu, to će mu dati hrskavost.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)