BOSANSKI BUREK SA MESOM Zahvaljujući ovom triku uvek ispadne hrskav i slasan

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Na kraju pečenja burek poprskajte mineralnom vodom i vratite još 10 minuta u ugašenu rernu, to će mu dati hrskavost.

burek sa mesom
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g mlevene govedine
  • 250 g crnog luka
  • 1,5 kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • mineralna voda
  • ulje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte mleveno meso sa 3 kašike mineralne vode, so, biberom i sitno seckanim belim lukom. Promešajte dobro.Ređajte kore sledećim redosledom: 5 kora od ukupne količine presecite na pola pa ostavite sa strane. Zatim preklopite dve kore preko sredine, a onda preko njih poređajte dve polovine isečenih kora. Mesom napunite kore pa umotajte u burek i stavite u pleh obložen pek papirom. Premažite burek uljem. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vruć burek poprskajte sa malo mineralne vode i vratite u isključenu rerenu na još deset minuta. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading