BOSANSKI BUREK SA MESOM Zahvaljujući ovom triku uvek ispadne hrskav i slasan
Na kraju pečenja burek poprskajte mineralnom vodom i vratite još 10 minuta u ugašenu rernu, to će mu dati hrskavost.
Potrebno je:
- 500 g gotovih kora
- 500 g mlevene govedine
- 250 g crnog luka
- 1,5 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- mineralna voda
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte mleveno meso sa 3 kašike mineralne vode, so, biberom i sitno seckanim belim lukom. Promešajte dobro.Ređajte kore sledećim redosledom: 5 kora od ukupne količine presecite na pola pa ostavite sa strane. Zatim preklopite dve kore preko sredine, a onda preko njih poređajte dve polovine isečenih kora. Mesom napunite kore pa umotajte u burek i stavite u pleh obložen pek papirom. Premažite burek uljem. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vruć burek poprskajte sa malo mineralne vode i vratite u isključenu rerenu na još deset minuta.
Možda vas zanima:
SARAJEVSKI BUREK SA MESOM Prepun hrskavih kora i sočnog nadeva
Najbolje služite uz šolju jogurta.
GURMANSKA PITA SA KOBASICAMA Zbog nje se krši svaka dijeta
Sočna i slasna, prste da poližete.
BAKA MIRINA PITA SA MESOM Hrskava, topla, mirisna i slasna
Savršena za doručak, uz šolju jogurta.
ZALIVENA PITA SA MESOM MILUJE NEPCA Sočna, aromatična i bogata, i sit bi je jeo
Pravi se lako, a smaže se u trenu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)