TORTA BELI DVOR Bila je omiljena pokojnom maršalu, a prepuna kremastih slojeva

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Savršena za najvće sladokusce i one izbirljive.

torta beli dvor
Shutterstock

Sastojci:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 180 g šećera
  • 120 g brašna
  • 80 g kakao praha
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g otopljenog maslaca

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 3 kašike brašna
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g maslaca
  • 100 g bele čokolade
  • 200 ml slatke pavlake

Za dekoraciju:

  • 100 g bele čokolade (za preliv)
  • Sveže voće po želji (npr. maline, borovnice)

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Onda dodajte otopljeni maslac i promešajte. Zasebno sjedinite brašno, kakao i prašak za pecivo, pa polako dodajte u smesu od jaja, uz neprestano mešanje. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim pustite da se prohladi. Zasebno zakuvajte mleko, brašno, šećer i vanilin šećer, uz konstantno mešanje dok ne postane gusto kao puding. Potom sklonite sa vatre pa dodajte maslac, kao i polomljenu belu čokoladu. Zatim mešajte dok se ne otopi i postane glatka smesa. Fil pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi uz povremeno mešanje. Presecite prohlađeni biskvit na 3 dela. Preko prvog nanesite deo fila pa poravnajte. Zatim stavite drugi sloj biskvita, pa ponovite sa filom i završite sa poslednjim slojem biskvita. Prelijte tortu otopljenom belom čokoladom pa dekorišite po želji.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading