TORTA BELI DVOR Bila je omiljena pokojnom maršalu, a prepuna kremastih slojeva
Savršena za najvće sladokusce i one izbirljive.
Sastojci:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 180 g šećera
- 120 g brašna
- 80 g kakao praha
- 1 prašak za pecivo
- 100 g otopljenog maslaca
Za fil:
- 500 ml mleka
- 3 kašike brašna
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g maslaca
- 100 g bele čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- 100 g bele čokolade (za preliv)
- Sveže voće po želji (npr. maline, borovnice)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Onda dodajte otopljeni maslac i promešajte. Zasebno sjedinite brašno, kakao i prašak za pecivo, pa polako dodajte u smesu od jaja, uz neprestano mešanje. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim pustite da se prohladi. Zasebno zakuvajte mleko, brašno, šećer i vanilin šećer, uz konstantno mešanje dok ne postane gusto kao puding. Potom sklonite sa vatre pa dodajte maslac, kao i polomljenu belu čokoladu. Zatim mešajte dok se ne otopi i postane glatka smesa. Fil pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi uz povremeno mešanje. Presecite prohlađeni biskvit na 3 dela. Preko prvog nanesite deo fila pa poravnajte. Zatim stavite drugi sloj biskvita, pa ponovite sa filom i završite sa poslednjim slojem biskvita. Prelijte tortu otopljenom belom čokoladom pa dekorišite po želji.
Možda vas zanima:
MOCART TORTA ZA SVE SVEČANOSTI Sa tri kore i dva fila, svaki zalogaj miluje nepca
Kremasta i izdašna, nema ko vam neće tražiti recept.
BELI EGIPAT Priprema je jednostavna, a nema kremastije i izdašnije poslastice
Za sve važne događaje.
TORTA EGIPĆANKA Savršeni spoj mekanih kora i kremastog fila sa primesama hrskavosti
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)