MUSAKA SA KROMPIROM I MLEVENIM MESOM Tradicionalni recept za klasik koji nikada ne izlazi iz mode

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

musaka sa krompirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 kg krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 ml mleka
  • 100 g kisele pavlake
  • 1 jaje
  • malo soli
  • malo bibera
  • malo maslinovog ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Prodinstajte crni luk na srednjoj temperaturi. Onda mu dodajte mleveno meso pa promešajte i ostavite da se sve krčka. Krompir oljuštite pa isecite na tanje kolutove. Zatim posolite. U tepsiju obloženu pek papirom poređajte red krompira pa red fila sa mesom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal.Pecite musaku oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno pomešajte kiselu pavlaku, mleko i ulupajte jaje. Prelijte pečenu musuku pripremljenom smesom, pa vratite i pecite još 6 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading