MUSAKA SA KROMPIROM I MLEVENIM MESOM Tradicionalni recept za klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 200 ml mleka
- 100 g kisele pavlake
- 1 jaje
- malo soli
- malo bibera
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Prodinstajte crni luk na srednjoj temperaturi. Onda mu dodajte mleveno meso pa promešajte i ostavite da se sve krčka. Krompir oljuštite pa isecite na tanje kolutove. Zatim posolite. U tepsiju obloženu pek papirom poređajte red krompira pa red fila sa mesom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal.Pecite musaku oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno pomešajte kiselu pavlaku, mleko i ulupajte jaje. Prelijte pečenu musuku pripremljenom smesom, pa vratite i pecite još 6 minuta.
Možda vas zanima:
RENDANA MUSAKA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Služite toplo uz prilog po želji.
GRČKA MUSAKA BUDI SVA ČULA Ko je jednom proba stalno joj se vraća
Sočna i slasna, nema ko je ne voli.
MUSAKA SA PILETINOM BOLJA OD KLASIČNE Poćiće vam voda na usta koliko je sočna
Zasitna i preukusna, pravićete stalno.
LETNJA MUSAKA SA PAPRIKAMA Savršen vikend ručak, pola pleha nestane dok trepnete
Sočna i zasitna, ukućani će stajati u redu za još.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)