UŠTIPCI KOJI VRAĆAJU VREME UNAZAD Zaboravljeni miris kuhinje naših baka
Sočni i slasni, savršeni za doručak ili večeru.
Potrebno je:
- 250 ml kiselog mleka
- 4 jaja
- 12 kašika belog brašna
- 10 g praška za pecivo
- 2 dl ulja
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja pa ih pomešajte s kiselim mlekom. Zatim dodajte kašiku po kašiku brašna i prašak za pecivo.Pustite da stoji 10 minuta pa promešajte. Kašikom vadite uštipke i pržite u dobro zagrejanom ulju na tiganju (ulje mora da bude vruće da se ne bi "napilo ulja").
Možda vas zanima:
BRZI UŠTIPCI Ukusni kao oni bakini, razgrabiće se u trenu
Služite tople uz jogurt.
BRZI UŠTIPCI OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Gotovi za nekoliko minuta, a nisu masni
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
DOMAĆI UŠTIPCI MIRIŠU NA DETINJSTVO Ispadnu isti kao oni bakini
Samo dodajte prilog po želji.
BAKINI UŠTIPCI BUDE NOSTALGIJU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Savršeni uz šolju jogurta ili kiselog mleka.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)