LAZANJE BOLONJEZE ZA PRAVE GURMANE Pola pleha nestane čim se postave na sto
Sočne i slasne, za ručak koji se pamti.
Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 štapić celera
- 400 g paradajz pelata
- 2 kašike paradajz pirea
- maslinovo ulje
- so
- biber
- origano
- suvi bosiljak po ukusu
- malo crnog vina
Za bešamel sos:
- 70 g putera
- 70 g brašna
- 800 ml mleka
- so
- biber
- muskatni orah po želji
- 100 g rendanog sira
Ostalo:
- 9 do 12 listova za lazanje
- 150 g rendane mocarele za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Propržite luk, šargarepu i beli luk,pa dodajte meso. Pržiti dok ne dobije boju, pa dodajte paradajz, pire, začine i kuvajte 30-40 minuta da se zgusne. Propržite brašno na puteru, pa polako dodajte brašno uz neprestano mešanje. Zatim kuvajte dok ne postane kremasto, pa dodajte so, biber, oraščić, pa sir. U pleh obložen pek papirom ređajte red sosa, red kora, red bešamela i malo sira. Ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Završite slojem bešamela i sira. Pecite lazanje 30-35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni. Pustite 10 minuta da se "slegnu" pre sečenja.
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)