ZAPEČENE ĆUFTE U BELOM SOSU Ukućani će stajati u redu za još, po ukusu im nema ravnih
Mirisne i sočne, svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 2–3 kašice prezli
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- so i biber po ukusu
- 1/2 kašičice sušenog origana
- ulje
Za bešamel sos:
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 500 ml mleka
- so i biber po ukusu
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, sitno iseckan crni i beli luk, prezle, origano, so i biber. Rukom oblikujte male kuglice. Pržite ćufte u tiganju na zagrejanom ulju, sve dok ne postanu zlatno smeđe. Onda ih stavite na ubrus da se ocede od viška masnoće. Zasebno, otopite maslac u tiganju pa dodajte brašno i propržite ga, uz mešanje minut do dva, sve dok se ne stvore grudvice.Polako sipajte mleko, uz neprestano mešanje, dok smesa ne postane glatka. Kuvajte sos dok ne postane gust, pa ga posolite, pobiberite i začinite muskantnim oraščićem.Kuvajte dok sos ne postane gust, a zatim začinite sa solju, biberom i muskatnim oraščićem. Poređajte ćufte u vatrostalnu posudu pa ih prelijte bešamel sosom. Pecite ćufte oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)