DOMAĆI AJVAR OD CEPKANIH PAPRIKA Donosimo vam najlepši starinski recept

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

ajvar
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 kg crvene paprike
  • 500 g patlidžana
  • 4 čena belog luka
  • 100 ml ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • so
  • 1 kašičica šećera

Priprema:

Ispecite paprike i patlidžane dok ne postanu mekani, a koža ne pocrni. Zatim ogulite kožu i izvadite semenle, pa patlidžan i paprike iseckajte na krupnije komade. Kratko propržite seckani beli luk u šerpi sa zagrejanim uljem. Onda dodajte cepkane paprike i patlidžan, pa dinstajte oko 20-30 minuta, uz povremeno mešanje. Dodajte sirće, so i po želji malo šećera. Skinite sa vatre, pa toplo stavite u sterilisane tegle i poklopite.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading