DOMAĆI AJVAR OD CEPKANIH PAPRIKA Donosimo vam najlepši starinski recept
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
Potrebno je:
- 2 kg crvene paprike
- 500 g patlidžana
- 4 čena belog luka
- 100 ml ulja
- 1 kašika sirćeta
- so
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Ispecite paprike i patlidžane dok ne postanu mekani, a koža ne pocrni. Zatim ogulite kožu i izvadite semenle, pa patlidžan i paprike iseckajte na krupnije komade. Kratko propržite seckani beli luk u šerpi sa zagrejanim uljem. Onda dodajte cepkane paprike i patlidžan, pa dinstajte oko 20-30 minuta, uz povremeno mešanje. Dodajte sirće, so i po želji malo šećera. Skinite sa vatre, pa toplo stavite u sterilisane tegle i poklopite.
Možda vas zanima:
LAŽNI LJUTI AJVAR ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se brzo i lako, a po ukusu mu nema ravnog
Priprema je jednostavna i brza, a ukus fantastičan.
NEODOLJIVI MALIDŽANO Klasik makedonske kuhinje oduševio domaćice u Srbiji
Bićete oduševljeni ukusom.
LESKOVAČKI AJVAR Recept sa juga Srbije u koji je utkana tradicija, a po ukusu nema boljeg
Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
DOMAĆI PINĐUR PO RECEPTU BAKA DANE Nema konzervansa, a ukusniji od svakog ajvara
Čuvajte na hladnom mestu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)