STARINSKI SALČIĆI SA DŽEMOM Recept za slatkiš na kome su odrastale generacije

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Mirisni i sočni, a super idu uz čaj ili kafu.

salčići
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 250 g svinjske masti
  • 1 jaje
  • 100 ml mleka
  • 1 kašika sirćeta
  • prstohvat soli
  • džem od šljiva
  • šećer u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite brašno, so, jaje, mleko i sirće, pa umesite glatko testo. Onda ga razvucite u pravougaonik i premažite trećinom masti, pa preklopite na tri dela. Pustite da odstoji 15 minuta, pa ponovite postupak još dva puta, svaki put premazujući mašću i preklapajući. Zatim testo razvucite i isecite na pravougaonike.Na svaki stavite po kašičicu džema pa preklopite.Salčiće poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumene. Tople salčiće valjajte u prah šećer.

Komentari (0)

Loading