STARINSKI SALČIĆI SA DŽEMOM Recept za slatkiš na kome su odrastale generacije
Mirisni i sočni, a super idu uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 250 g svinjske masti
- 1 jaje
- 100 ml mleka
- 1 kašika sirćeta
- prstohvat soli
- džem od šljiva
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite brašno, so, jaje, mleko i sirće, pa umesite glatko testo. Onda ga razvucite u pravougaonik i premažite trećinom masti, pa preklopite na tri dela. Pustite da odstoji 15 minuta, pa ponovite postupak još dva puta, svaki put premazujući mašću i preklapajući. Zatim testo razvucite i isecite na pravougaonike.Na svaki stavite po kašičicu džema pa preklopite.Salčiće poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumene. Tople salčiće valjajte u prah šećer.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)