DOMAĆA KREMPITA SE TOPI U USTIMA Kad je jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Mekana i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

bledska krempita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g šećera
  • 1 lisnato testo
  • 2 pudinga od vanile
  • 6 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 1,4 l mleka
  • šećer u prahu


Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca. Onda žumanca pomešajte sa 150 g šećera, pudingom, brašnom i 4 dl mleka. Zatim prokuvajte smesu kao puding, u litri ključalog mleka. Belanca umutite sa šećerom u čvrst šne, pa ih sjedinite sa prethodim kremom. Tanko razvucite lisnato testo pa ga izbockajte viljuškom. Pecite oko 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.  Prepolovite gotovo lisnato testo pa jednu polovinu namažite pripremljenom smesom. Drugu polovinu iseckajte na kvadratiće pa poređajte po kremu. Na kraju, pospite krempitu šećerom u prahu.

Komentari (0)

Loading