DOMAĆA KREMPITA SE TOPI U USTIMA Kad je jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Mekana i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 200 g šećera
- 1 lisnato testo
- 2 pudinga od vanile
- 6 jaja
- 4 kašike brašna
- 1,4 l mleka
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca. Onda žumanca pomešajte sa 150 g šećera, pudingom, brašnom i 4 dl mleka. Zatim prokuvajte smesu kao puding, u litri ključalog mleka. Belanca umutite sa šećerom u čvrst šne, pa ih sjedinite sa prethodim kremom. Tanko razvucite lisnato testo pa ga izbockajte viljuškom. Pecite oko 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prepolovite gotovo lisnato testo pa jednu polovinu namažite pripremljenom smesom. Drugu polovinu iseckajte na kvadratiće pa poređajte po kremu. Na kraju, pospite krempitu šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA SUVIM VOĆEM NIKO NE ODBIJA Mirisan, sočan i sladak, baš kao onaj bakin
Svi će vam tražiti dodatno parče.
BAKA JELIN KOLAČ SA JABUKAMA NAPRAVI SE ZA 10 MINUTA A zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Zamiriše cela kuća dok se peče.
STARINSKI KOLAČ 3 TAJNE BOLJI OD SVAKE TORTE Pravi se brzo, a razvaljuje ukusom
Kremast i savršen, gosti će ga obožavati.
KOLAČ NA METAR Ovako su ga nekad pravile sve domaćice, a sastojke imate u kuhinji
Super ide uz šoljicu kafe.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)