NAJLEPŠI STARINSKI KOLAČ SA ČOKOLADOM I ORASIMA Prkhka kora i spoj ukusa koji se ne zaboravlja
Savršen za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
Za koru:
- 200 g brašna
- 100 g margarina
- 1 kašika šećera
- 1 jaje
Za čokoladni fil:
- 150 g crne čokolade
- 100 g putera
- 100 g šećera u prahu
- 100 g mlevenih oraha
Za gornji sloj:
- 200 g mlevenih oraha
- 150 g šećera
- 1 dl mleka
- 50 g putera
Za dekoraciju:
- otopljena čokolada
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi posudi umutite brašno, puter, šećer i jaje pa zamesite testo. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čokoladu otopite sa puterom na pari, pa dodajte šećer u prahu i orahe, i rasporedite preko kore. U šerpi skuvajteGornji sloj se mleko, šećer i puter, pa dodajte mlevene orahe. Preko čokoladnog fila rasporedite pripremljenu smesu. Gotov kolač prelijte otopljenom čokoladom pa pospite mlevenim orasima.
Možda vas zanima:
KOLAČ NA METAR Ovako su ga nekad pravile sve domaćice, a sastojke imate u kuhinji
Super ide uz šoljicu kafe.
JEFTINI KOLAČ SA DŽEMOM I ORASIMA Zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Savršen za vikend okupljanja ali i iznenadne goste.
STARINSKI KOLAČ SA SUVIM VOĆEM Recept iz stare bakine sveske na kome su odrasle generacije
Sočan i mirisan, nema ko neće tražiti dodatno parče.
NEODOLJIVE LONDON ŠTANGLE I mirisom i ukusom vraćaju u dane detinjstva!
Prave se lako, a osvajaju na prvi zalogaj.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)