GALETE OD KROMPIRA SE TOPE U USTIMA Sa merama na šolje, a gotove za 15 minuta
Služite uz prženu slaninu ili kiselu pavlaku.
Potrebno je:
- 2 kašike putera
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 2 šolje pirea od krompira (oko 400-440 g)
- 2 velika jajeta
- ¼ šolje brašna (oko 30 g)
- ¼ kašičice soli
- ¼ kašičice mlevenog bibera
Priprema
Propržite sitno seckan crni i beli luk oko 5 do 7 minuta, na otopljenom puteru u tiganju, na srednjoj temperaturi.Zagrejte aparat za galete. Zatim pomešajte dinstan luk sa krompir pireom, jajima, brašnom solju i biberom, pa mešajte dok se ne sjedini. Smesu sipajte manjom kutlačom na sredinu aparata. Pecite 3 do 5 minuta, dok ne dobiju zlatno braon boju.
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Gotov za par minuta, a biće svež i do 7 dana
Mekan i sočan, bićete oduševljeni.
BAKIN KOLAČ SA MERAMA NA ŠOLJE Ukus i miris detinjstva u svakom zalogaju
Zamirisaće cela kuća.
BAKIN KOLAČ SA JABUKOM I CIMETOM Svakim zalogajem budi nostalgiju na detinjstvo
Zamirisaće cela kuća.
BAKIN KOLAČ PO RECEPTU IZ 19 VEKA Ova dva sastojka su bila drugačija što je mnogo uticalo na ukus
Koristila se mast umesto margarina i soda bikarbona, a ne prašak za pecivo, jer je bila dostupnija.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)