GALETE OD KROMPIRA SE TOPE U USTIMA Sa merama na šolje, a gotove za 15 minuta

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Služite uz prženu slaninu ili kiselu pavlaku.

galete od krompira
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 kašike putera
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 2 šolje pirea od krompira (oko 400-440 g)
  • 2 velika jajeta
  • ¼ šolje brašna (oko 30 g)
  • ¼ kašičice soli
  • ¼ kašičice mlevenog bibera


Priprema

Propržite sitno seckan crni i beli luk oko 5 do 7 minuta, na otopljenom puteru u tiganju, na srednjoj temperaturi.Zagrejte aparat za galete. Zatim pomešajte dinstan luk sa krompir pireom, jajima, brašnom solju i biberom, pa mešajte dok se ne sjedini. Smesu sipajte manjom kutlačom na sredinu aparata. Pecite 3 do 5 minuta, dok ne dobiju zlatno braon boju. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading