DOMAĆA PROJA OD PALENTE RAJ ZA NEPCA Sve se samo pomeša i peče, a biće sveža 5 dana
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 zelena ljuta paprika
- 200 g palente
- 150 g brašna
- 1 kašika šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica soli
- 2 jajeta, umućena
- 300 ml jogurta
- 150 g kravljeg sira
- 50 g putera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Paprike iseckajte na kockice. U jednoj dubljoj činiji umutite jaja pa dodajte otopljeni puter i jogurt. Promešajte sve dobro pa dodajte palentu, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, šećer i biber. Na kraju izmrvite kravlji sir. Dobro promešajte smesu pa je izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite proju u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
PROJA SA BUNDEVOM GREJE DUŠU I TELO A sve se samo pomeša i peče
Mirisna i sočna, pravićete stalno.
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
BAKINA PROJA SA SPANAĆEM Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Najbolje služite uz šolju jogurta.
PROJA SA PAPRIKAMA IZ BAKINE KUHINJE Polovina se pojede dok je još u plehu
Savršena za doručak ili večeru, a bićete siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)